Przejdź do treści głównej

Usuń konto AltScape

Konto możesz w każdej chwili usunąć samodzielnie, w przeglądarce lub w aplikacji. Usunięcie jest nieodwracalne: po potwierdzeniu nie można go anulować ani cofnąć.

Ostatnia aktualizacja: 21 października 2026

Jak usunąć konto

W przeglądarce

  1. Zaloguj się i otwórz Ustawienia.
  2. Na dole strony wybierz Usuń konto.
  3. Wpisz wyświetloną frazę i potwierdź.
Otwórz ustawienia

W aplikacji AltScape

  1. Otwórz kartę Profil i stuknij Ustawienia.
  2. Stuknij Usuń konto i potwierdź.

Jeśli nie możesz się zalogować

W witrynie nie można zalogować się przez Apple ani Google. Jeśli konto zostało założone przez Apple lub Google, usuń je w aplikacji. Jeśli nie możesz też korzystać z aplikacji, napisz na privacy@altscape.ai z adresu e-mail przypisanego do konta i poproś nas o jego usunięcie. Przeprowadzimy dla Ciebie to samo usunięcie.

Zanim usuniesz konto

  • Chcesz mieć kopię swoich danych? Najpierw pobierz ją w Ustawieniach. Po usunięciu konta nie będzie można jej już uzyskać.
  • Usunięcie konta nie anuluje subskrypcji w App Store ani w Google Play, więc najpierw anuluj ją w sklepie. Subskrypcja kupiona w przeglądarce przestaje się odnawiać, gdy kończy się Twoje połączenie w parę, a pozostała część tego okresu rozliczeniowego nie podlega zwrotowi.

Co się dzieje po usunięciu konta

Od razu

  • Zostajesz wylogowany na wszystkich urządzeniach i nie możesz zalogować się ponownie.
  • Twój profil zostaje zanonimizowany: Twoja nazwa zmienia się na „Deleted User”, a nazwa użytkownika, bio i zdjęcie zostają usunięte. Sam plik zdjęcia pozostaje pod swoim publicznym adresem internetowym, dopóki pozostałe dane nie zostaną usunięte.
  • Twoje połączenie w parę się kończy, a partner traci dostęp do waszej wspólnej przestrzeni.
  • Połączone usługi kalendarza i muzyki oraz asystenci, którym dano dostęp, tracą dostęp do Twojego konta.

Po około 30 dniach

Trwale usuwamy Twoje konto i pozostałe dane osobowe, w tym wiadomości i wspomnienia, które utworzono na Twoim koncie. Przesłanych plików, takich jak zdjęcia, nie można już wtedy wyświetlić ani pobrać, ale ich zapisane kopie mogą pozostać u naszego dostawcy przechowywania danych, dopóki ich nie usuniemy.

Co zachowujemy i dlaczego

  • Jeśli prawo zobowiązuje nas do zabezpieczenia danych konta, na przykład jako dowodów w postępowaniu dotyczącym bezpieczeństwa dzieci, przechowujemy je do czasu wygaśnięcia tego obowiązku, a następnie usuwamy.
  • Zapisy decyzji moderacyjnych pozostają, ale nie pozwalają już Cię zidentyfikować.
  • Nasze zapisy tego, jak korzystano z Usług, tracą powiązanie z Tobą, a usuwamy je 90 dni od ich powstania. Jeśli masz włączoną analitykę, nasz dostawca analityki, PostHog, przechowuje własną kopię przez okres ustawiony na naszym koncie w PostHog.
  • Apple, Google i Stripe przechowują własne zapisy Twoich zakupów, zgodnie z własnymi zasadami.
  • Nie prowadzimy regularnych kopii zapasowych. Jednorazowa kopia naszej bazy danych wykonana przed aktualizacją systemu może jednak zawierać Twoje dane, dopóki jej nie usuniemy.

Masz pytania dotyczące usuwania danych? Napisz na privacy@altscape.ai.